Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Nens i pares gaudiu les vacances

Artículos de prensa

"...arriben per fi les vacances tan esperades per tots i ens trobem de ple immersos en una nova dinàmica junts les 24 h del dia..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1579

Data: 2 d'agost de 2017

 

Arriben per fi les vacances tan esperades per tots i ens trobem de ple immersos en una nova dinàmica junts les 24 h del dia. Entre les coses que fem sense gairebé adonar-nos es troben les següents:

Disparitat entre els pares: quan ens demanen alguna cosa i no ho tenim clar és millor dir "Ho parlarem i et diem”, abans que entrar en contradiccions.

 Sobreprotecció: assumir i fer-li tot genera dependència i nens més sobreexigents i amb moltes demandes.

Comunicació verbal: cuidar-la al parlar, no dir adjectius de l'estil "Tu ets un desastre”,  mi-llor "Aquesta habitació està desordenada, cal recollir-la”. S'ha de treballar sobre l'actitud i recordar que estan en edats d'aprendre, controleu l'impaciència que provoca alguns moments de tensió.

Manca de continuïtat: és fàcil deixar-se portar per l'estat d'ànim a l'hora d'educar, és més clar pel nen el missatge quan mantenim una certa estabilitat de criteri.

I sobretot recordar que les vacances d'estiu les esperem tot l'any, són les més llargues, és important saber-les disfrutar. Bon estiu! 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 29 Julio 2019, 08:00