Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Millorar l'estrès infantil

Artículos de prensa

"...el més important és saber abaixar el ritme, reduir el sobrepès emocional, descarregar la motxilla per als nens és important..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1567

Data: 10 de maig de 2017

 

Com a pautes a tenir en compte tindríem: intentar reduir l'estrès dels horaris fent els canvis adients a cada edat.

Revisar els hàbits d'alimentació, i tenir un estil de vida saludable.

No adaptar el nen al ritme de vida de l'adult imposant-lo.

Saber crear rituals d'acomodació, intentar relaxar-lo, si cal beure aigua, abraçar-lo en plena situació d'irritabilitat, reduir la tensió de l'entorn.

No perdre el control de la situació, és millor tranquil·litzar-nos tots plegats .

Fer preguntes curtes que pugui  respondre amb monosíl·labs, així corn preguntes obertes per desviar la seva atenció, argumentant, evitar la crispació que genera l'estrès no sempre és fàcil, millor tenir un cert control de la situació que acabar en un episodi reactiu més.

El més important és saber abaixar el ritme, reduir el sobrepès emocional, descarregar la motxilla per als nens és important, així corn canalitzar i donar sortida a l'estrès. No oblidem que l'esport pot ajudar a reduir l'estrès "es juga segons s'entrena”, si cadascú fa bé la seva part, família, escola i societat, el bon joc està assegurat.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 29 Julio 2019, 08:00