Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Canvis en l'educació avui

Artículos de prensa

"...aquesta població està educada en un model pensat en el currículum acadèmic escolar..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1591

Data: 1 de novembre de 2017

 

La població escolar a Catalunya és de1.550.871 nens i adolescents.

Si tenim en compte que hi ha 4.478 centres, essent d'Educació Infantil de 1r cicle 1.212, el total de centres educatius és de 5.397.

Aquesta població està educada en un model pensat en el currículum acadèmic escolar, tenint molt més en compte les àrees de l'aprenentatge pensades per una mentalitat laboral i econòmica i per ser competitius i no tenint tant pes el progrés, canvis de vida i innovació en el conjunt de l'educació.

La gent jove està sense feina, es desencisa, pensant en un gran desafiament, com a defensa dels seus valors. Es qüestionen una nova perspectiva social més lligada a l'àmbit econòmic.

Ken Robinson ja el 2006, va fer a TED una conferència que es va fer viral, en la qual defensava una educació que estigués centrada en el talent i les habilitats personals i no tan sols en els resultats acadèmics, coincidint amb la 7a Jornada TDAH i qualitat de vida, celebrada a C. Mèdic Teknon, aquest tema ha estat valorat i ampliat. Ho podeu veure a: www.fundacionquironsalud.org/streaming/tdah

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 29 Julio 2019, 08:00