Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Ansietat per separació i colònies

Artículos de prensa

"...l'ansietat de separació es defineix com la dificultat que presenten els nens a l'hora de separar-se dels seus pares..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1575

Data: 5 de juliol de 2017

 

L'ansietat de separació es defineix com la dificultat que presenten els nens a l'hora de separar-se dels seus pares.

En època de colònies es fa més evident, es considera que ho és quan s'eviten situacions que serien satisfactòries i apareixen els símptomes, no es poden afrontar situacions i experiències que aportin autonomia i autoconfiança i que ajuden a madurar, a diferència de l'ansietat generalitzada que és una preocupació desmesurada com a reacció a les situacions quotidianes.

Les tècniques de Coping Skills treballen les diferents ansietats, una d'elles és l'ansietat social. Coping-Cat és un programa de l'Universitat de Temple (P. Kendall) que disposa a la vegada d'un suport multimèdia, a l'hora que estructura les activitats. Reprodueix situacions que es donen en un camp de colònies, on els personatges reprodueixen el que passa a la cantina, a les habitacions llitera, al teatre, a la piscina amb el tobogan aquàtic, a la zona de la gimcana. Tota una experiència per solucionar aquests problemes i poder gaudir de unes bones vacances d'estiu!

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 29 Julio 2019, 08:00