Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Fi de curs

Artículos de prensa

"...en els últims trenta anys s'han graduat més persones al món que des del principi de la història..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1573

Data: 21 de juny de 2017

 

En els últims trenta anys s'han graduat més persones al món que des del principi de la història (Unesco), això es deu a una combinació de tecnologia, transformació del món del treball i la gran explosió demogràfica. Tot i així, tenir un títol no garanteix un accés directe al món laboral. Es necessiten més que mai màsters, doctorats i en un procés de formació i d'inflació acadèmica, alguns adolescents s'ho miren com quelcom obligatori i altres amb una certa distància com protegint-se.

Em deia l'altre dia una adolescent que està esperant la nota de la Selectivitat: "Entro en una espiral que no sé si tindrà la sortida que jo espero, entres en un món estudiantil sí o sí, després no t'assegura ningú cap cosa, ni molt menys un treball, relacionat amb el que has estudiat, ningú t'assegura res i cada cop et demanen més. Per què una societat que avança tant en alguns àmbits com la tecnologia, en l'educació no acaba de trobar les solucions adients?  El sistema educatiu necessita una transformació o una innovació? Per què expulsa a tanta gent, alguns fracassen i tot això endarrereix la sortida del nucli familiar”, deia. Fa pensar! 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 29 Julio 2019, 08:00