Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Novetats mèdiques en TDAH

Artículos de prensa

"...Aquesta novetat és una molècula profàrmac, és a dir, no administrem directament la medicació sinó un preparat previ no actiu..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1432

Data: 18 de setembre de 2014

Recentment s'ha comercialitzat un nou medicament que és actualment el que té un efecte més alt en el TDAH i que sobretot omple el buit existent per a aquells pacients TDAH amb baixa o nul.la resposta als actuals medicaments.

Aquests són nens i adolescents que no és que no millorin perquè la medicació no els serveix, sinó que formen part d'aquest petit percentatge de pacients en què la resposta clínica no és l'adequada. Aquesta novetat és una molècula profàrmac, és a dir, no administrem directament la medicació sinó un preparat previ no actiu. Elvanse (LDX) és el primer profàrmac psicoestimulant de llarga durada per al tractament del TDAH. El profàrmac és un compost inactiu que, després de patir una reacció enzimàtica en passar al torrent sanguini, de forma majoritària en el propi eritròcit, es converteix en una molècula farmacològicament activa, sent aquesta última la responsable de l'efecte terapèutic.

Entre els seus importants avantatges destaca el fet que gràcies al seu nou sistema d'absorció, l'organisme només desdobla la quantitat de profàrmac que necessita, és impossible la pràctica d'abús, sent els seus efectes secundaris equivalents als actuals fàrmacs.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59