Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH ¿se trata de una enfermedad hereditaria?

Videoteca

El Dr. Jordi Sasot, Psiquiatra Infanto-Juvenil, ¿una enfermedad hereditaria el TDAH?, entrevista realizada para TOPDOCTORS.

 

 

El Dr. Jordi Sasot recuerda que: "el TDAH es hereditario, si, y en la práctica clínica en el día a día lo ves a través de los papás, que cuando te consultan los problemas de sus hijos en el fondo, muchas veces, te están hablando de ellos mismos, y lo más curioso es que se dan cuenta de problemas que ellos pasaron cuando eran niños, eran adolescentes o que aún les ocurren". El doctor Sasot habla de la investigación actual: "en muchos trabajos hechos con gemelos vemos que el coeficiente de heredabilidad del TDAH es muy alto, es decir, el porcentaje en el cual la herencia juega un papel determinante por encima del propio entorno ".

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59