Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Epigenètica i educació

Articles de premsa

“…les tendències psicològiques i del comportament s'hereten. Així, pot ser que no només tinguem els ulls del nostre avi, sinó també el seu mal caràcter provocat per una vida plena de mancances…”

Publicat: A la revista Tot Sant Cugat n. 1616
Data: 25 d’Abril del 2018

L'epigenètica, l'altra cara de la genètica, ens obre avui la possibilitat de comprendre com podem heretar les conseqüències d'errors educatius greus dels nostres avantpassats. Davant la pregunta: un estil educatiu condicionat per un entorn familiar, escolar o social equivocat i que es mantingui causant trastorns de salut mental en els fills, pot afectar genèticament també els seus descendents?

La investigació actual ens diu que sí. L'epigenètica és la disciplina que s'ocupa d'investigar com els fills poden heretar i expressar trets providents de l'educació i de l'entorn dels seus pares i dels seus avantpassats sense canvis en l'ADN, estudia els factors que neixen de l'entorn i que poden silenciar els gens causants de trastorns i malalties. Els patrons de metilació d'ADN són els millors estudiats i entesos com a marcadors dels fenòmens epigenètics, l'ADN no canvia pròpiament, però les tendències psicològiques i del comportament s'hereten. Així, pot ser que no només tinguem els ulls del nostre avi, sinó també el seu mal caràcter provocat per una vida plena de mancances i maltractaments i en conseqüència... la seva/nostra…manca de contenció emocional.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59