Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Autisme: detecció precoç

Articles de premsa

"...l'autisme és un trastorn del neurodesenvolupament. Afecta 1 de cada 68 infants i és 4 vegades més freqüent en nens..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1563

Data: 11 d'abril de 2017

L'autisme és un trastorn del neurodesenvolupament. Afecta 1 de cada 68 infants i és 4 vegades més freqüent en nens. Danya la capacitat per comunicar-se i interaccionar socialment i de forma recíproca amb els altres. Està associat amb comportaments repetitius i interessos personals restringits. Es pot observar un retard important del llenguatge i mostres de retard intel·lectual cosa que afecta el seu pronòstic. Els trastorns de l'espectre autista (TEA) es poden i han de ser diagnosticats no més tard dels 3-4 anys. Normalment són els pares els primers a observar comportaments diferents o la incapacitat per assolir els nivells del desenvolupament, alguns expliquen que el seu fill semblava diferent des del seu naixement i altres que anava desenvolupant-se normalment i després va començar a perdre capacitats. Recents investigacions ens mostren que quan els pares sospiten que el seu fill podria patir TEA, generalment tenen raó, per la qual cosa és molt millor practicar de forma immediata una adequada detecció per part de l'especialista.

Entre les proves de més reconeixement internacional. destaca el Qüestionari MCHAT-R de Detecció de l'Autisme a infants petits. 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59