Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH i creixement

Articles de premsa

"...Durant anys el tractament del TDAH va plantejar un important dubte: es pot veure afectat el creixement per alguns dels seus medicaments?..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1394

Data: 20 de desembre de 2013

Durant anys el tractament del TDAH va plantejar un important dubte: es pot veure afectat el creixement per alguns dels seus medicaments, fonamentalment per metilfenidat (Equasym, Concerta, Medikinet, Rubifen o Medicebran)?

Això va fer replantejar molts tractaments, reduint dosi o deixant de tractar els caps de setmana o durant les vacances. A la reunió de l'ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry) celebrada a París l'any 2006 Pliszca SR i Spencer TJ, van presentar treballs que mostraven un efecte no sifnificatiu del metilfenidat sobre el creixement.

Més tard aquest aspecte ha quedat confirmat per Biederman J i Faraone SV (Massachusetts General Hospital, and Harvard Medical School, Boston, MA 02114, USA. Biederman @ helix.mgh.harvard.edu) al The Journal of Pediatrics, V.17 d'octubre de 2010. El seu estudi de 10 anys, amb 124 pacients TDAH tractats amb metilfenidat i 137 controls sans confirma que no hi ha diferències significatives en les corbes de creixement. Encara que sempre a nivell pediàtric és necessari un control de pes i talla, podem administrar aquests tractaments amb molta més seguretat.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59