Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Salut mental: ajuda a temps

Articles de premsa

"més del 27% dels europeus adults pateixen almenys una forma d’alteració psíquica en algun moment de la seva vida..."

Publicat a: revista Tot Sant Cugat, n. 1256

Data: 8 d'abril de 2011

La Salut mental és un dels problemes que mes preocupen a Europa. La Conferencia Ministerial Europea de l'OMS sobre Salut mental planteja des de fa anys quins havien de ser els objectius clau por millorar la Salut mental.

El Llibre Verd de la Comissió Europea, publicat a Ginebra l'any 2005, ja ens alertava de quina era la Situació real de la nostra “Societat Civilitzada". S'estima que més del 27% dels europeus adults pateixen almenys una forma d’alteració psíquica en algun moment de la seva vida. A la UE, les formes més comunes són els trastorns d'ansietat i la depressió.

S'espera que el 2020 la depressió sigui la primera malaltia en el món desenvolupat. D'acord amb això, és important conèixer que actualment se suïciden cada any a la UE més persones que les morts anuals per accidents de trànsit.

Prevenir, és a dir, anticipar­se, és una de les millors respostes. Avui en dia coneixem que molts dels trastorns psiquiàtrics i psicològics de la vida adulta apareixen ja en la infància i l‛adolescència. Detectar tots aquests problemes és la millor solució; una intervenció a temps, no només pot evitar la malaltia, sinó també aconseguir una societat més humana i feliç.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59